вторник, 28 януари 2014 г.

Рибно вретено

две американски пъстърви
една голяма ябълка
три лъжици нахутено брашно
блокче инстантни спагетки от безконечните (без варене) - 2 бр.
лимон
розмарин (Интересно инфо: rosmarinus, от латински - “морска роса")
микс от пипер
сол

Рибата се почиства и измива, натърква се с лимон и се посолява.
Розмаринът се поставя в коремната част.
Ябълката са настъргва, смесва се с нахута + една лъжичка зехтин, малко сол, микс от пипер.
Получената "панировка" се разделя на две и се разстила върху всяка от рибите (само от едната страна).


Спагетките се накисват в топла вода и след 1-2 минутки се изваждат (не трябва нито да са сурови, нито разварени), отцеждат се, разплитат се на дълги снопчета и се омотават около рибата.

Рибата се запържва от всяка страна до зачервяване.

Изважда се върху домакинска хартия да се отцеди и се запича още 15 минутки на 200 градуса във фурната.
С филета би трябвало да се получи още по-добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...