понеделник, 25 ноември 2013 г.

Smashing pumpkinsСлед дълъг период на бозайничество и бузообразуване Трите Хъта опита своята първа растителна хапка: Тиква!
На проведения плодово-зеленчуков разбор тиквата спечели със следните предимства:
  1. че е плодов зеленчук (тоест, хем плод, хем зеленчук, така не сме натрапили на беззащитния малък човек собствен вкус)
  2. с кадифената си материя при пюриране
  3. с притежаването на любимия на синчеца оранжев цвят
  4. с артистичния си имидж на любим на децата обект за моделиране на физиономии и гримаси под формата на светещи фенери ;) 
  5. заради чичковите червенотиквеничковчета...За здраве и в знак на солидарност трябваше да сготвя нещо с пюре от тиква и за нас.

Тиквени меденки

Чаша пюре от тиква, осем лъжици кафява захар, две яйца, три лъжици мед, кафена чаша зехтин, щипка сода, три чаши пълнозърнесто брашно, джинджифил, канела, индийско орехче, щипка сол. Разбърква се. Разпределя се на по-големи кръгове върху хартия за печене и бегом във фурната. 
След като се извадят тавите от фурната, докато меденките са още топли, за по-забавно могат да се украсят с помощта на бебешка чесалка за зъбки. Притиснете силиконовата играчка към топлата им повърхност. Ще се получи интересен ефект на фосил. 
Топнете после чесалката в смес от какаова каша (какао+няколко капки вода) и отново притиснете:

Може да се получи интересно и някое подобно отпечатъче от детска длан, стига материята на меденките да позволява обработка при по-ниска температура. Мдааа, ореховките ми се струват също доста подходящи за снемане на сладки детски отпечатъци ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...