петък, 1 ноември 2013 г.

Дроб сарма




Сварявате агнешките дреболии.

Сварявате три вида ориз: бял, кафяв, черен. Може да им спретнете състезание, като ги варите едновременно на три котлона с еднаква температура. Резултатът ще ви изненада, ще видите.
Запържвате в тиган праз в зехтин, добавяте малко чесън, сушена чушка, сушен домат, черен пипер, джоджен, сол, магданоз и разделяте на три.

В първата третинка запържвате печурките, добавяте белия ориз и нарязаните агнешките шкембенца.
Във втората добавяте друг вид гъби, кафявия ориз и нарязания сварен бял дроб.
В третата изсипвате накълцаните гъби (китайски игли), черния ориз и нарязания черен дроб и сърце.
Нареждате на слоеве в подходящ съд с капак, като притискате леко и запичате за 20 мин. на 180 градуса. Сервирате с червено винце, след като поизстине.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...