понеделник, 5 август 2013 г.

Утринна роса

Публикувано на: Чет Яну 31, 2013 23:27


Препечена пълнозърнеста филийка
с пастет от сьомга,
поръсена с роса от совиньон блан




За пастета:
котлет от сьомга, 300 гр
чедър сирене, 200 гр
червена хавайска морска сол
сокът от четвърт портокал и половин лимон
прясно манго – обелено и нарязано на кубчета – чаена чаша

* впоследствие установих, че рецептата ще се получи още по-добре с още поне три лъжици сметана, за да стане пастетът още по-сатенен :) , добавете и тях, преди да пасирате и запечете.

За росата:
бяло вино – ползвах NO man’s land, совиньон блан, 2010
Gelefix extra на д-р Йоткер- 1 супена лъжица (вид желатин)

Прясната сьомга поставяте във фризера за около час.
В това време изсипвате 100 гр вино в купичка.
Разбърквате с пълна лъжица – желефикс екстра.
Затопляте на котлона, сваляте малко преди да заври.
Предварително сте обелили внимателно опаковка витамин С и опаковка Геритамин на блистер (той е с по-големи обли килийки).
Извадете хапчетата, без да натискате килийките, за да ги запазите облички.
Просто обелете фолиото с помощта на пенсета и изсипете витамините в кутийки.
Блистерите напълнете с желето и поставете във фризера за час.

Докато росата се охлажда, ви остава да пасирате съставките за пастета (като сьомгата обелвате и обезкостявате, разбира се).
Поставяте получената обща хомогенна паста в керамична купичка и покривате с фолио.
Купичката печете на водна баня, на 200 градуса за час.
Изчаквате да се поохлади.



Препичате филийки пълнозърнест хляб.
Намазвате с пастета и подреждате отгоре полузамръзналите два размера капчици от блистерите.
Те след минутки ще се отпуснат и заблестят като утринна роса. :D



Наслука на всички влюбени в пъстървовия риболов щастливци! :D
Дишайте с пълни гърди и бъдете щедри към реката! 8) :)

_________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...