понеделник, 5 август 2013 г.

Шарено със сол

Публикувано на: Чет Юни 28, 2012 8:15

 И така… вчера се състояха няколко хепънинга.

Първо, хептен шарената сол беше обогатена с още два вида интересна сол:
алпийска немска сол със съвършени кристалчета, приличащи на гранулат,
и кипърска черна сол, кристализирала под формата на кухи пирамидки:



По случай Европейското
килограм пресни картофки бяха
сварени за десетина минутки,
нарязани, заедно с кожите, на малки лодки,
оваляни в зехтин и три лъжички обогатена хептен шарена сол
и разположени върху домакинска хартия за печене,
където прекараха около 40 мин, във фурната, 200 С, режим въздух.

А пък по случай Световния ден на риболова
бяха извършени солидни солни дегустационни проби с бяла риба.
Филетата бяха мариновани по групи, всяка група в различна сол, за два часа
и панирани всеки вид на отделно шишче в плитък тиган за палачинки.
Освен осемте рибни проби имаше и бонус - пържени филии, подправени с алпийска сол.
При подготовката изпъкнаха
хималайската черна каменна сол със силен мирис на сяра (солта още при смилането има този як аромат),
черната кипърска сол и хавайската червена сол - с качествата си на оцветители,
както и персийската сол - с по-силния си вкус.
Експериментът едва ли е безумно здравословен, но пък липсваше и очакваната среднощна жажда.



Рапорт даден :wink:
___

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...