понеделник, 5 август 2013 г.

Домашен аквариум


(витраж)

Публикувано на: Пет Яну 25, 2013 15:54


Изкуството ВИТРАЖ е вдъхновено не от друго, ами от въображението на някой щур рибар, влюбен в бистрите и кристални реки и потоци,
в цветните отражения на планинските вирчета,
в малките почти прозрачни рибки и силиконовите им цветни прозрачни имитации :D

За тестото:
два белтъка,
чаша и половина пълнозърнесто брашно,
чаша бяло брашно,
пет лъжици кисело мляко,
пудра захар чаша и половина,
канела
Добавяте зехтин до получаване на много меко тесто – подходящо за шприцоване. Взимате пликче с пластмасов цип - от тези в които ви слагат дребни кукички и атрибути в рибарския магазин.
Рязвате леко едното долно крайче с ножица и получавате удобен шприц.
Напълвате пликчето с тестото и запечатвате ципа.
Върху хартия за печене правите формички на рибки, като тези горе, ляво.След като приключите с първия модел рибки, в останалото ви тесто, добавете още брашно и щипка сода, докато стане подходящо за разточване с точилка.
После действайте по останалите техники, посочени на снимката.
Мятате всичко на 200 градуса, върху хартия за печене.

За стъклописите ще ви трябва смес от типа “захарно петле”
• 6 с.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. вода, разбъркана с сладкарска боя: съответно червена, жълта, синя, зелена.
Всяка смес се вари, докато почне да се точи и стане на шупли. Моментът е малко фин – не трябва сместа да е нито прекалено течна, нито прекалено гъста. След това трябва да действате хем бързо, хем внимателно с лъжичка и цвят по цвят да попълвате килийките
Съвет: Направете повече от някоя смес и пробвайте с една, две сладки, преди да се развихрите по целите тави. Така ще придобиете що годе представа колко бързо и същевременно внимателно трябва да се действа.
Направите си различни видове домашни аквариуми, според пространството в дома и корема ви :lol:Ако искате, предварително може да поставите връзки на някои сладки, за да са подходящи за окачване или замятане.Ако книгата е прозорец към света, аквариумът пък е люк към света на рибите. :D Пред него може да следите налягането, активността, както и на какъв цвят воблер да заметнете. :lol:

Изображение

П.С.Очаквайте съвсем скоро още малко готвене на тема: бистрота и мътност – техники на замътняване/застройване на рибния бульон с цел по-добра резултатност в активността на вкуса. :wink:

_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...