понеделник, 5 август 2013 г.

Муден паламуд


(лесно преносима щайга-версия)

Публикувано на: Пет Авг 24, 2012 15:01


* време за приготвяне 100 минути

два паламуда
сушени домати – пет половинки, нарязани на лентички
половин глава чесън
шарен пипер, кориандър, морска сол
зехтин
босилек – четири стръка
сок от половин лимон







Мариноваме рибките със сол и лимон в хартия за печене и оставяме за половин час. Отгоре наръсваме зехтин, пипера, кориандъра, лентички чесън и сушен домат, отвътре също слагаме лентички сушен домат, чесън и подправки. Отстрани поставяме босилека. Загръщаме хубаво хартията. Поставяме във фурна – на 140 градуса, за час и 40 минути.

Мятаме в щайгата и бегом на пикник.






_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...