понеделник, 5 август 2013 г.

Супа с риби-пелмени


(за подобряване на кастинга)

Публикувано на: Сря Яну 23, 2013 20:48


Допълнението в скоби е шега, свързана с един спомен, който Христо обича да извиква от детството си.
Като малки с брат му, въпреки че хич не се свъртали в кухнята, имали специална любима супа, при приготвянето на която взимали дейно участие. Супа топчета. :P Причината била – състезание по кастинг на сурови топчета. Кой ще вкара най-много топчета във врящата тенджера, разбира се от възможно по-далече. Неуспешните опити не оставали ненаказани, така че може да си представите колко сериозна и отговорна задача бил прецизният кастинг.
По тоя повод ми щукна да претворя идеята за топчетата в кастинг с цветни пелмени с формата на рибки. :fish2:

Пълнеж: коктейлни скариди.
Тесто: бяло - яйце, брашно, мляко, вода, сол
червено – яйце, брашно, сок от цвекло, яйце брашно
оранжево –яйце, брашно, сок от моркови, сол
зелено – яйце, брашно, пасиран спанак, сол



Техника на моделиране:
Поставяте скаридите в средата на кръгчето.
Сгъвате на две.
Получавате полумесец.
Една трета от него превивате два пъти (като опаковка на бонбон), за да получите опашката.
Притискате я с вилица.
Останалата част, тази с пълнежа, “обшивате” по крайчетата с вилица, бод за класическите пелмени.

Варите рибките в някакъв бульон – след като изплуват по повърхността, още около пет минутки.
Аз ползвах за целта една правена по друг повод супа от пилешки бульон, нахут, червен лук, ролца от раци, зелена ябълка, манго, вегета, която си пасна много добре като вкус с пелмените.
Поднасяте топли.

В някаква аналогична форма ви предлагам и едни рибешки бонбони .
Разтапяте шоколада на водна баня.
Изсипвате по лъжичките.
Аранжирате очите, люспите, точките, опашките.
Прибирате за половин час на студено, след което поднасяте пасажа като букет близалки в чашка.



:fish2:

_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...