понеделник, 5 август 2013 г.

Карантия-сандвич

(анатомично готвене - скелетиране)

Публикувано на: Чет Ное 22, 2012 19:26


Из въображението на една японка – Мицуми Козаса:Шегата на Мицуми има, предполагам, леко природозащитен привкус и с възглавничките художничката провокира консервативната суши-сашими гилдия, унищожаваща поголовно рибното богатство в Страната на изгряващото слънце.
Ние обаче ще пренебрегнем моралния аспект на тази текстилна закачка и ще се вдъхновим като едни з-а-к-о-с-т-е-н-е-л-и натуралисти-буквалисти: :PПолезното в това готвене е, че е вегетарианско и така ще бъдем поне донякъде солидарни с японката. 8)

Ще скелетираме с тесто една интересна риба, приличаща на хвърчило, чийто подвид и друг път сме готвили тук.
Скат.
Селектирахме точно нея, защото вкъщи ми се намира симпатичен плюшен модел, който ще ми позволи да съм в допълнителен артистичен синхрон с Мицуми. 8)Освен това, рибата е хрущялна и има супер интересна “костна” система за наподобяване.Тестото ще бъде на основа бяло брашно – половин пакет, щипка сода, едно яйце, маргарин две лъжици, малко олио, две лъжици кисело мляко,сол, прясно мляко до получаване на средно твърдо тесто.
След като замесим, оставяме за час настрани, за да е по-разтегливо и подходящо за моделиране. Разпечатваме конструкцията на рибата, разточваме тестото и се заемам с арматурата на ската, която допълнително нанасяме на пластове, там където ни трябва релеф. За съжаление този етап така ме погълна, че съм забравила да снимам скелета в суров вид. :oops:
Прибираме тестото за 30 мин. в хладилника.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Изваждаме тестото и го мятаме директно във фурната за 20-25 минути.

Интересен бе отпечатъкът, който се беше получил върху хартията за печене. Много напомняше схемата, по която изградих модела. Ефектът не беше търсен и изненадата беше приятна: :shock: :)Резултатът: вкусна основа за сандвич с вид на вкаменелост :)

Остава да покажем по-подробни анатомични познания за устройството на този вид, като аранжираме карантиите:С други думи: проявяваме любознателност и разширяваме, вместо колана си, кръга на общата си култура. :lol:

Сандвичът, разбира се, може да бъде обогатен със сирена и кашкавали. Даже е задължително.
Забравете обаче салама, шунката, кренвиршите и филето.Ето и някои други по-лесни варианти на Карантия-сандвича:Може и Карантия-тапас: :wink:Аз отивам за сирене. :wink: :D
_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...