понеделник, 5 август 2013 г.

Ледено солена

Публикувано на: Пет Юли 20, 2012 8:36





От няколко години се оглеждам за ледена риба.
Запалих се от един репортаж на Mi6o за Антарктида, който разказваше за тази интересна риба, без хемоглобин в кръвта си, тоест със съвсем съвсем бяло месо. Четох, че видът им се отличава и с липса на плавателен мехур :shock:

Имах късмета да попадна на внос.
Рибата беше замразена, разбира се, тоест още по-ледена. :)
В тия жеги, си викам, цяло чудо е да си набавиш бяла, чиста, хладинка от Антарктида. Изображение

Да я сготвя, си викам, като натуралистите, си викам - в сол
и да я сготвя, си шепна, като снобите, си шепна, поне в единадесет вида гурме сол ( морска и каменна - преобладаваха морските видове) Изображение

Готвила съм риба в сол и белтъци, но съм чела много рецепти за риба само в сол (в повечето случаи сьомга).
Не знам защо, след като подредих рибата в керамичния съд и я вградих в солената купчинка, реших да захлупя с похлупака, вероятно една от причините за крайния краен резултат: :oops:
чудесна тъкан,
тотална липса на кости ( рибата е с нещо като гръбначен стълб, но май е различен от този на хрущялните риби, за съжаление не разбирам),
прекрасна сочност
и непоносима соленост :fish6:

Имам сериозни колебания



дали причината е в рецептата, в капака или в структурата на месото.

Събота и неделя, докато Изображение някои от горепосочените ски (тези в средата съвсем в алпийски стил :wink:), ще помисля по-сериозно по въпроса.

Препоръчвам ви горещо рибата ледена, но не и рецептата.

P.S. Кленовият сироп и черниците ще почакат малко в шкафа засега. T'ва мойто Изображение вече на нищо не прилича, тургам кепенците на темата поне за седмица Изображение

__

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...