понеделник, 5 август 2013 г.

Леко пъстървова торта от трошляк


(с изненада, може би...)

Публикувано на: Пет Яну 18, 2013 14:46




За основата:
натрошени крекери, различни видове – 400 гр.
сухарчета и крекери за глазура
черита, маслини, крема сирене, краве сирене
може в други вариации на рецептата: маслини, обезкостени филенца от пъстърва на пара, задушени гъби, или пилешко филе, сварени яйца, доматена плънка в средата.

За соса:
700 мл прясно мляко, 100 гр. масло, пет лъжици предварително добре препечено брашно, сок от един лимон, сол на вкус.
Препеченото брашно разтваряме с вода до получаването на гладка кашичка. На котлона загряваме подсоленото млеко и маслото. Постепенно добавяме кашичката. Бъркаме 5 - 6 минутки, добавяме сока от един лимони след минутка сваляме от котлона.

По-дълбочко алуминиево съдче за печене

Натрошаваме вид по вид бисквитките.
Ръсим ги на редове, като заливаме рехаво със соса.
Оставяме си достатъчно сос, за да залеем накрая плътно.
Между редовете може да наръсите сирене или обезкостени филенца пъстърва на пара, маслинки.
След като залеем, подреждаме крекери, брускети и бейкролсчета по повърхността и мятаме съда в печката на 200 градуса, режим печене само отдолу, за 20 минутки. Изваждаме, изчакваме да изстине и подреждаме върху кръгчетата червени и черни точки от черита и маслинки, като предварително внимателно намазваме сухарчетата с крема сирене.

:idea: Смес от счукани подобни крекери и сухари е отлична добавка към крем супи или натрошени по-ситно са идеална панировка за риба и сирена.



По тази схема Изображение накрая изненадващо и тържествено
от тортата може би ще изскочи Митичната балканка Изображение :wink:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...