понеделник, 5 август 2013 г.

Шаран в ароматна кора

(билкова рецепта)

Публикувано на: Нед Фев 17, 2013 20:53





*кадърът с рибките (в средата, ляво) е от Рибната църква в Асеновград - изглед отгоре, над аязмото от параклиса в двора. Вярва се, че който е праведен, когато погледне вътре, ще види някоя от рибите, саморазвъдили се там :)

Заливаме три лъжици цвят от лайка, лъжица цвят от бъз, лъжица липа с 300 мл вряла вода.
Добавяме три лъжици мед и всякакви пресни и сушени плодове и ядки.
Мариноваме шарана с половин лимон, сол и черен пипер и зехтин.
Пасираме билките и плодовете до образуването на хомогенна тинеста маса.
Смесваме с брашно пълнозърнесто:бяло в съотношение 9:1, лъжичка сода, сол, няколко лъжички зехтин до получаването на плътна гъста каша.
Върху хартия за печене правим подложка от тестото, поставяме рибата. Останалото тесто нанасяме отгоре.
Печем на 180 градуса, един час.
Коричката се отстранява лесно.



Живи и здрави!


_______

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...