понеделник, 5 август 2013 г.

Като ручейник в поточе


(мимикрия мезе)

Публикувано на: Пет Ное 16, 2012 15:37



Имам един много любим обитател на бистри и чисти рекички и потоци - домошар и скитник едновременно:



Ручейникът, освен симпатична градивна речна единица, е уникален мъничък скулптор.

Като готвач-търсач на всякакви приложни техники и имитатор на природни рибосвързани феномени,
веднагически вадя коктейлни скариди от фризера. :twisted:

Докато се размразят, смилам на едро в блендера:
картофен чипс,
оризов чипс,
царевичен чипс,
пълнозърнест микс със семена,
микс сурови ядки,
малко трахна,
счукани сухари
и печен кадаиф.
Добавям лъжичка вегета.



После мариновам скаридите в сок от половин рендосан белен домат, малко чесън, сол и няколко капки оцет.
Изчаквам 15 минутки.
Отцеждам всяка скаридка внимателно върху домакинска хартия.
Потапям я в разбито с лъжица соев сос яйце
и слагам върху купчинката.
Опашкулените скаридки мятам върху хартия за печене за не повече от 20 мин. на 200 градуса - зависи, разбира се, от големината на скаридите, за по-малки - по-кратко.



После всички около масата се превръщат в лакоми пъстърви. :)
А всяка чаша е разпенено студено вирче с цвят на бира. :D

video


______

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...