понеделник, 5 август 2013 г.

Чери-черешов пай на скара

Публикувано на: Пон Май 14, 2012 7:33





За два пая:

Плънка:

Шепа обезкостени череши, шепа чери доматки, шепа орехи, шепа кафява захар. Задушаваме всичко накуп с бучка масло в незалепващ тиган на слаб огън. Разбъркваме съвсем леко от време на време.

За тестото: пакетче масло и пет чаени чаши брашно.
Стриваме всичко на трохи.
Добавяме вода до получаването на меко тесто.
Оставяме за половин час в хладилника.
Изваждаме.
Разточваме.
Изрязваме четири тънички листовидни формички с щрихите на скаричката за риба.
Слепваме с жълтък "корите" - една отдолу, една отгоре, като в средата разпределяме плънката - получаваме два пая.
Печем една по една “рибките” на не много силна скара. Първо по дължина на скарата от двете страни, после по ширина.
Отгоре може да поръсим с пудра захар.

Масленото тесто се отстрни лесно от скаричката,
а после по гънките на оребрените участъци нарязваме идеални парченца.


______

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...