понеделник, 5 август 2013 г.

Тониране на попкронс и попери


(съчетано готвене)


Публикувано на: Съб Яну 12, 2013 19:52


2013, Януари, 1-8

Васко. Поп. Снеговалеж.
Водосвет. Хоро. Стремеж.
Кръст. Река. Йордан.
Здраве. Пийване. Иван.

2013, Януари, 9-16

Катерица. Сняг. Хамбар.
Попкорнс. Попери. Попарт.
Дом. Уиски. Зазимняване.
Пукот. Захар. Оцветяване.




Трябват ви:
Шест чаши готови обикновени пуканки / Няколко стиропорени телца за попери.



Чаша захар. Половин чаша масло.
Три лъжици мед (ползвах боров)
Сода – половин лъжичка.
Течна ванилия – 3-4 капки
Шарени бонбонки, топчета и топченца

В подходящ съд разтапяте захарта, маслото и меда на силен огън.
Разбърквате около пет минутки, като намалявате постепенно котлона.
Отделяте настарни, капвате ванилията. Прибавяте содата, връщате на котлона, разбърквате няколко пъти и това е всичко.
Сместа става матова и шуплеста.
Заливате с нея пуканките, които се пложили в подходяща топлоустойчива купа.
Разбърквате добре.
Изсипвате бързичко пуканките върху хартия за печене, разстлана в тава. Наръсвате с шаренилките – бонбонки, светни пръчици.
Печете на 200 градуса около 15 минутки, като периодично през 5 минутки изваждате, разбърквате и връщате отново. Това е класическа техника за карамелизиране на пуканки, ако пропуснете шарените добавки, а може да ги замените с ядки, кокос или топчета натурален шоколад. Сместа позволяма да си направите блокчета от типа на мюсли десертчетата Corny.
Паралелно, докато печете пуканките във фурната, може да нашарите телцата на поперите и да ги подготвите за лакиране, отежняване и връзване:



Накрая, като поизстинат малко ( но не съвсем), с ръце разделяте пуканките всяка отделно върху хартията.
Лесно е, ако не са напълно изстинали.
След всичко това изчаквате двайсетина минутки и сте готови.
Ако не ги хапнете веднага, съхранявайте на сухо.



Рецептата е находка.

Попкорните – done.
Попорчетата - to be continued…

2013, Януари, 17-31, прогноза

Минус. Градус. Ледобур.
Дупка. Вино. Смях. Костур.
Балансир. Блесна. Кивок.
Щука. Пир. Смадок.

___

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...