понеделник, 5 август 2013 г.

Шашлик кукинг

Публикувано на: Сря Юли 11, 2012 10:33


Hooked on fishing
*[i]пристрастен към риболова - надпис върху една моя стара чаша за чай. Имаше рисунка с кука и хванал се за нея супер щастлив червей.[/i]


Ще ви споделя една истинска история, малко в стил „рибарски вестник”.
Дядо Асен, който живя до деветдесет и няколко години, беше голям шегаджия и страшно запален риболовец. Ходеше почти всеки ден на Панчарево.
Когато решил да се жени за баба Лени, сестрата на баба ми, я завел в средата на езерото с една лодка и я заплашил:
:fish3:
- Елено, или ще се жениш за мен, или те хвърлям от лодката.
Бракът им беше цяла забава. Тя също бе вечно хилната и си пасваха много.
Естествено ходеха заедно за риба.
Веднъж, докато баба Лени замятала с телескопчето, взела че закачила мъжа си с куката през ухото.
Вероятно в паниката си от болката двамата директно тръгнали от гьола с рейса към Пирогов.
Картинката била следната – отпред върви той, закачен, и мърмори, а отзад - тя с въдицата.
Истина, истина ви казвам. Дяволска работа е това риболова, като се закачиш и нема откачане... :twisted:

Понеже ще готвим шишчета, вдъхновени от най-задължителното нещо в риболова – куката, затова ви ги разправям тези мили изврели-изкипели... :)

С шишовете правим това:



Ако забелязвате, като хуманни и модерни риболовци ще готвим с изпилени контри. :D

Подготвяме различни зеленчуци – пет цвята чушки, два цвята домати, гъби, маслини, тиквичка, царевица, морковчета, брюкселски зелчета
Мариноваме пилешко месо по два начина.
Първа марината: къри, вегета, чесън, соев сос, черен пипер
Втора марината: метна, боров мед, лимон, сол
Задушаваме в зехтин няколко малки лукчета.
Мариноваме няколко шпроти в лимон и различни видове морска сол.

Подготвяме две тави, застлани с хартия за печене.

На „орловката” нанизваме само зеленчуци.
На обикновената кука нанизваме от всички подготвени за шишчетата продукти.
На морската кука нанизваме шпротките и редуваме с тиквички и царевица.
Поставяме трите в едната тава.

На „тройката нанизваме от пилето с къри и редуваме различните по цвят чушки.
На офсетната от пилето с мента, зелени чушки и маслинки.
На „двойката” нанизваме едната страна с пилето с къри, редуваме с лукчета и гъби, а другата- пилето с мента, чушки и моркови.
Поставяме във втората тава.

Намазваме всички нанизи със зехтина от запържения лук и посоляваме.



Първата тава слагаме в печката най-долния рафт.
Непосредствено над нея слагаме втората, така че тройката да си седи „изправена”.
Печем заедно на режим „въздух”.
После така:



После замятаме стръвта за по-йедри риби:



И внимаваме да не оплетем ........... :wink:

_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...