понеделник, 5 август 2013 г.

Тонизиращ гъбен сос за духа и тялото

Публикувано на: Пет Фев 08, 2013 11:49





Всеки недолюбващ капото и уважаващ дебелашкия хумор рибар знае златното правило, когато няма риба за боцкане, има гъби за щипане.
За да сме сигурни че ще тонизираме тотално обезсърчения, за соса ще ползваме съвсем НАРОЧНО гъби в четири състояния на духа и тялото:
замразени,
консервирани,
сушени
и пресни.

Запържваме в масло до златисто първо пресните кралски печурки, нарязани на колеца, добавяме замразените диви гъбки. Те ще обогатят запръжката с ароматен сос. След пет минутки сваляме от котлона пасираме всичко, връщаме на котлона и сгъстяваме с лъжичка смлени сушени манатарки, сол, черен пипер. Рецептата е малко иди-си-ела-си, защото пак сваляме от котлона и добавяме за гъзария половин лъжичка мариновани гъби с трюфел.
Каквото и да докоснете с този сос, на мига се превръща в истинско съкровище.

__________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...