понеделник, 5 август 2013 г.

Закичена змиорка

Публикувано на: Пет Апр 06, 2012 9:20


 Понеже със следващия прилив току виж пристигнала Цветница, да се подготвим както подобава:



...бяла роза ще закича,
на капака на москвича

:lol: .... както пее една щура приятелка

Трябва ви:

една змиорка
кафена чаша бяло вино
девесил
сол
масло
три скилидки чесън

За пюрето: ябълка, глава чесън, сол

За розичката: репички, сол, зехтин



Запичаме змиорката с виното, маслото и чесъна и девесила на 200 градуса за 25 мин във фурната. Може да покрием с фолио.
В печката мятаме глава чесън и една ябълка.

Нарязваме няколко репички на тънки шайбички.
Омесваме ги със сол и зехтин и ги подреждаме върху хартия за печене.
Ако имах време, бих изпекла репичките на слаба фурна до окрехкотяването на чипс, но се наложи да синхронизирам вечерята по най-спешен начин, затова просто добавих тавата към змиорката, ябълката и чесъна.

От ябълката и чесъна спретваме пюре, в което добавяме от винено-масления сос от змиорката, малко сол.
Изваждаме рибата в чиния.
Гарнираме в средата с пюрето, върху него сглобяваме розичка от печените репички, сервираме и викаме: Наздраве! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...