понеделник, 5 август 2013 г.

Две дини

Публикувано на: Пет Юли 06, 2012 11:17


Търсих сома и в герана :lol:
то пък гледай кво се хвана: :shock:



:fish7:

Насъбраха се зяпачи :) ,
наши хора, разбирачи:

:fish1:



Всеки си акъла дава,
със съвети наставлява 8)

Кво да правя със карпузите? :roll:
В миг накацаха ме музите !!! :D



И рецепта от Всемира
право изкристализира :idea:
Хоп, мастика появи се,
ментата ми замириса :wink:

Гледам двете убавици:
- Май ще готвим любеници!
Първата бе инжектирана,
втората пък – инкрустирана.



-----------
Абе липсва в готварския една такава тема “Кой как избира диня?”,
ама като знам накъде ще избият нещата, по-добре направо да минавам към рецептата :lol:

Инжектирана с мастика диня
(коктейл не на кристалчета, а на охладинени кубчета)

Лятно време тази рецепта си беше хита на сезона в годините на соца.
Тогава, спомням си, сърдитите млади хора по морето крадяха дини от бостаните,
инжектираха карпузите цели, през кората на различни места,
надупчваха ги като игленици в желанието да концентрират възможно най-добре количеството мастика вътре
и след като охлаждаха "бомбите със закъснител" във фризера за сладолед на някой къмпинг,
вече по залез слънце, се захилваха подобаващо :)

Като всяка добра рецепта обаче и тук си има дозировка.
Иначе рискът да получите блудкава киша не е малък. Все пак зависи и от динята...

Та на килограм диня през кората на различни места се инжектира общо 100 - 150 гр. мастика .

Ами това е, ако ще пийвате повечко, купете по-голяма диня и освободете повечко място в хладилника,
където е добре да оставите, да се охлади поне 6 часа.

Можете да поднесете на кубчета или да пасирате предварително изчистената диня на фреш, в който да климбуцнете стръкче мента.


Инкрустирана диня с ментов сок

* мезе към мастичената диня

Отрязвате правоъгълно парче от предварително охладената диня (най-добре "петлето", гурмето на карпуза, така да се каже :lol: )
Инкрустирате с дребни плодове.

Тъканта на любеницата е наистина подходяща за инкрустации.
Ползвах френско грозде и касис.

За ментовия сок:
Нарязвате на ситно няколко стръка мента, лъжица захар и няколко капки лимон.
Стривате сока през цедка. А може и да пасирате, ако решите.

Докато новините ви шокват, какви жеги ви очакват,
за по облачно :wink: заливате с ментовия сок първо охладинения нарязан коктейл с мастика,
после и инкрустираната диня
и сваляте температурата на въздуха поне с няколко градуса, обратно пропорционално на градусите в самите вас.

Нека музата бъде с вас!



Внимание! В поста има продуктово позициониране :lol:

________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...