понеделник, 5 август 2013 г.

Спининг сладкиш с глазура, която сама обикаля себе си

Публикувано на: Сря Юли 04, 2012 17:23



* време за приготвяне 10 минутки

За блата:
пакет и половина смлени на ситно обикновени бисквити
чаша бадемово брашно
чаша конфитюр от ягоди,
две лъжици сладко от горски ягодки

За глазурата: два вида черен шоколад

Разбъркваме всичко за блата и омесваме добре.
А след това… прибавяме кафена чашка вода, омесваме отново и разточваме в правоъгълна тавичка, която предварително сме застлали с хартия за печене, така че после лесно да обърнем и да получим идеално гладък готов блат.

А след това… нарязваме шоколада на двойни парченца, имитиращи фигурки от домино.

А след това… подреждаме в индианска нишка глазурата изправена.
А след това… се завъртаме около сладкиша да му се полюбуваме.



А след това... глазурата се завърта сама около себе си в домино ефект :wink: :



Това, което ми харесва в този сладкиш, е движението в глазурата :) ,
а още по-хубавото е, че е кръгово, тоест спинингово.
Има и две тънкости - десертът трябва да е предварително сервиран на масата, за да не поемате излишни рискове и при представяне трябва да придадете ускорение на фигурките
със съответната доза замах :fish6:

Ако гостите ви от Европейския съюз обаче не са достатъчно впечатлени от фокуса с доминото,
можете да разтопите шоколада на водна баня,
да намажете блата,
да го навиете на руло
и нарежете на водовъртежчета накрая
или
да нарежете блата на равномерни парченца с размерите на шоколадовите блокчета
и поднесете като бисквитки или секви други етажни конструкции,
които се похапват с вдигнато нагоре кутре :lol:


____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...