понеделник, 5 август 2013 г.

Бульон Трезве

(ангелска рецепта Изображениеза не съвсем праведни люде Изображение )


Публикувано на: Вто Яну 01, 2013 18:20


Късметлийска, щедра и рибоносна 2013!

Започваме веднага с една тематична рецепта:


Имах удоволствието да приготвя и опитам това българско гаспачо днес и съм щастлива, че не настъпи края на света, защото нямаше да знам за съществуването на подобна истинска благина.

Продукти:



500 мл зелева чорба,
половин маринована камба,
малко морков от туршийка,
едно зелено доматче
щипка червен пипер, (за баш махмурлиите може и лют червен пипер)
малко наситнено кисело зелце
зехтин три-четири лъжици
два пресни чесъна и два пресни лука (по принцип се прави с праз, но по заместване пресният лук и особено чесънът се оказаха супер супер подходящи)

За да е още по-възвисяващ нашият бульон, вместо крутони, ще му сложим ангелски крилца от пълнозърнест такос. Изображение
Питката срязваме така:
Намазваме със зехтин, поръсваме със сол и босилек и мятаме в печката за пет минутки:



В това време накълцваме продуктите, заливаме ги със зелевия сок, взимаме една лъжица и се издигаме висоооокооо в небесата :) :



P.S.Това беше бульон Трезве, а сега - една съвсем истинска история за стопроцентово изтрезняване от днес 01.01.2013
С Христо отидохме на разходка и проби на чехличките - клатушките, които ви споменах под формата на новогодишен часовник в горния пост. Спряхме на някаква полузамръзнала вада, в която едва намерихме нещо като вирче. Трета проба на клатушките тип “Малкия Мук” завърши абсолютно шокващо със сивен 30 см. Невероятно красива риба. Има снимка, но не смятам за редно да я поствам по време на Забрана. Естествено сивенът дори не беше докоснат с ръка, и естествено, че на секундата си събрахме такъмите и с доста смесени чувства между неудобство и радост се прибрахме по живо по здраво Изображение

____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...