петък, 26 юли 2013 г.

Открийте сега петте разлики

Публикувано на: Съб Апр 30, 2011 21:53


  :roll: :



Открийте и още пет разлики :roll: :



Открийте общо десетте разлики, за да сте сигурни после, че ще готвим за хората, а не за шараните. :wink:

Първи жокер: 50 на 50:



Втори жокер “Помощ от приятел”:

На Марица в Пловдив цяла зима скъсваха скобара на изкуствена троха.

Трети жокер:

“Публиката” като помощ може да похапва “пуканки” или царевични пръчици – зависи дали е шаранова или от фенове на бирата.

-------------------

Предполагам, след дългото встъпление се досетихте, че като едни истински миролюбци вместо да ловим хищници, този път

ще готвим с мирни средства, тоест:

“НА ТРОХА”



- пресни трохи от бял и черен хляб (долу)
- бисквитени трохи (горе дясно)
- класически за кулинарията маслено-брашнени трохи (горе ляво)

Ние, разбира се, ще добавим още малко екстри:



* може и да ви приличат на протеинови топчета някои от добавките, но всъщност става въпрос за:
- топки пушен кашкавал,
- трохи от сварен жълтък,
- трохи от царевични пръчици,
- трохи от сирене
+ на по-късен етап незаснети трохи от орехи.

Менюто е от супа, основно и десерт:

Супа от трохи

В известен смисъл тази супа е онази друга версия на попарата, която те кара не просто да утоляваш глада си, а да се наслаждаваш.



Продукти:
1 купа черни и бели трохи
50 гр олио, 50 гр масло
три чаши вода
половин чаша кисело мляко
един жълтък
сирене
копър

Запържваме трохите до червено в мазнината, добавяме водата и оставяме да заври. Прибавяме предварително разбърканите жълтък и мляко. После - сиренето и копъра.
Екстрата е, че застроихме супата с домашно родопско овче сирене, благодарение на любезното съдействие на съседите там :)

Солен Крамбъл с пъстърва

Крамбъла е английски патент.
Крамбъл - от английски to crumble - роня, троша. Характерното за всички рецепти с крамбъл е ронливото тесто, с което се покриват разнообразни гарнитури - солени като предястие или сладки за десерт. Ронливото маслено тесто може да се приготви по два начина: от брашно, краве масло и захар, които се размесват до получаване на много ситни трохи. Вместо тесто може да се използват натрошени бисквит, като им се прибавят сушени плодове и подправки. За соления вариант се използват зеленчуци, риба или месо на парченца.

Филирате три американки. Обезкостявате и напядвате на парченца.
Овкусявате ги с подправка за риба, лимон, чесън, соев сос, малко сол.
Подреждате ги в намаслена тавичка. Между тях замятаме топчета от пушен кашкавал, може и всякакъв друг, разбира се, добре знаете, че в нашите интуитивни рецепти всичко е относително.

Отгоре наръсвате трохи от шест сварени жълтъка. (наше OWN(er) подобрение на британската версия)
Отгоре наръсвате шепа трохи от царевични пръчици с масло. (пак наше допълнение)
Отгоре наръсвате трохи, получени от смесването на 50 гр. масло, чаша брашно, сол (придържаме се към оригинала).



Печете на 200 градуса около 25-30 минути, докато трохите се зачервят.

Наистина уникално като вкус.



Десерт:

Крамбъл с рачел
(британско-родопска рецепта :) )

Крамбълът се прави от предварително задушени подсладени плодове като основа.
Да, ама не.
Ако англичаните знаеха за съществуването на рачела – хрупкаво сладко от тиква, нямаше и да помислят за друга основа. :)

Имаме рачел.
Имаме сушени диви круши.
Имаме сушени диви ябълки.



Полагаме ги на парченца и трите като основа.
Отгоре наръсваме “плънка от натрошени бисквити “Закуска” + малко издължени трохи от стар козунак тип “конци”, всичко размесено предварително с масло и захар.

Печем 15-тина минути.
Може да наръсим допълнително с трохи от орехи.

Сготвихме мини десерт, колкото просто да опитаме сладката версия на Крамбъла.

Задължително пробвайте.



Англичаните наистина ме изненадАха като кулинари :shock:



А накрая Мравката помолила слона:
- Слоне, седни на тая троха!
Слонът седнал.
-А сега тая троха си сложи на главата!
Слонът - добро животно – сложил трохата на главата си.
Мравката се отдалечила и с възхищение казала:
-Е,на това вече се казва сандвич! :) :wink:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...