петък, 26 юли 2013 г.

Зелеви сарми асорти

Публикувано на: Чет Дек 29, 2011 13:18




* автор на рисунката е Деница Бояджиева, както и на текста : Това е последната ни сарма. Свършиха зелките в бидончето. Днес ми се усмихна с пълна уста. Довиждане си взехме, преди да я погълна.

Ето и рецепта на сарми асорти, която правят по моя пловдивски край.



В зелевия лист се загръщат парченца от предварително мариновано в малко лимон телешко, парченце свинско и парченце пилешко месо, ¼ лъжичка суров бял ориз, парченце масло и парче бекон. Сармите се подреждат в тенджера, добавя се олио, притискат се с чиния, заливат се с вода и се варят на слаб огън.
Не е голяма философия, но за сметка на това е истинска вкуснотия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...