петък, 26 юли 2013 г.

Морска риба - шварц

Публикувано на: Пет Окт 28, 2011 13:00


При един по-задълбочен анализ може да се каже, че последният ми пост с двете идеи за бързо готвене - съвсем несъзнателно, но пък основателно, е минал под знака на „Smujiada SM 2011“:wink: :D
… в него имаме два основни акцента:

1. бела риба :!:
и
2. плескавица :!:

като че ли кулинарно… съм предчувствала успешното представяне на нашата групичка на състезанието при гостоприемните ни съседи. :)
Сърдечни поздрави на всички!

-----------------------------------------

Вчера в рибарския ми хванаха окото няколко рибки литрини, внос от друга наша съседка - Гърция.

Прибирах се с идеята да сготвя нещо просто, бързо, лесно, инкогнито и без снимки. :mrgreen:
Изчистих рибките. Мариновах ги с лимон, щедра лъжица къри, девесил и четирицветен пипер, сол.

Потърсих подходяща затворена среда за приготвянето на рибата, известна като морска платика:

:arrow: Хартия за печене - missing :roll:

:arrow: Алуминиево фолио – missing :roll:

:arrow: Плик за печене - missing :roll:

:arrow: 1 кг сол, за рецептата “Печена морска риба в сол и белтъци” - missing :roll:

:arrow: Поглеждам към скарата на терасата – mirishing… :roll: на съседите

МИСИЯ почти НЕВЪЗМОЖНА

Кога и моите долапи ги е ударила кризата, ич и не съм разбрала :shock:

АМИ СЕГА!
Чудене – маене.

Гледам до кафе машината - гъсто групиран пасаж с филтри за кафе.
КРУШКА! :idea:

Морска риба - шварц
(вкусно готвене по неволя)

Изкисвам рибите от маринатата.
Отделям соса и добавям в него щедро зехтин.
Имам 5 рибки - наквасвам общо 10 филтъра за шварц кафе в мазната ароматна марината .

После опаковам всяка рибка, като я намествам между два хартиени конуса с широките страни навътре един към друг – получи се нещо като аромо хартиен цепелин, в който да се задуши всяка литрина.



*де факто горния филтър надявам като качулка, а долния - като обърнато наопаки наметало, защото порвам отстрани по шева мокрия хартиен конус и прекарвам през него опашката навън.

Подреждам в тавичка. Мятам отгоре малки чепки грозде, за гарнитура на по-късен етап, и запичам натюрмортите за 40 минутки на 200 градуса.



Много естествено и вкусно.



_____________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...