петък, 26 юли 2013 г.

Бхагавад пита

Публикувано на: Чет Фев 24, 2011 15:47





Обща подложка:
Тесто за пица - половин брашно, едно яйце, зехтин шест лъжици, половин пакетче мая, разтворена в хладко прясно мляко, една трета кисело мляко, щипка сода, щипка сол. Облагородяваме го със сирене, сушени домати, настърган чесън, босилек

Червена чушка, червен домат, шопско „червеникаво” люто топено сирене
Жълта чушка, мънички жълти домати, ементал, къри
Зелена чушка, зелени домати, синьо-зелено сирене, замразен спанак, мащерка


Размесваме, оставяме на топло да втаса.
Разстиламе върху хартия за печене.
Разделяме повърхността на три.

Едната третина намазваме с шопското топено люто сирене.
Втората третина насипваме с настърган ементал
Третата третинка наръсваме с натрошено синьо-зелено сирене.


В тиган запържваме леко червената чушка с жълтите домати, добавяме малко червен пипер и сол.
В тиган запържваме леко жълтата чушка с жълтите домати, добавяме малко къри и сол.
В тиган запържваме зелената чушка със спанака, защото зелените домати са от туршия и ще служат само за украса, накрая добавяме малко мащерка и сол.

Разстиламе по цветове върху сирената.
Аранжираме с трите цвята домати.
Намазваме отгоре със зехтин.




Понеже тестото за питата е по-дебело, ще го печем по по-различен начин, за да сме сигурни, че ще е опечено и за да не загори зеленчуковата глазура. Опаковаме тавата от двата края с две парчета алуминиево фолио, които събираме по средата, така че да се получи объл похлупак-кубе, в средата на който оставяме дупка, за да излиза парата и печем час на 180 градуса.
Махаме фолиото. Печем още 20 минути на 150 градуса.

Нарязваме на парчета.
Преподреждаме ги по цветове.
Сервираме допълнително със сирена и червено вино.



* размерът на жълтите доматки в сантиметри


http://www.youtube.com/watch?v=2shskL0AYuE



 Публикувано на: Чет Фев 24, 2011 15:47


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...