петък, 26 юли 2013 г.

Порции с размери

XS, XM, XL

Публикувано на: Чет Фев 23, 2012 12:10




готвене с неравенства

Рецепта:
XS < XM < XL,
където xикс = бутче със зеленчуци на фурна,
S, M, L – размери във възходящ ред

Ако XL > XM и XM > XS, то XL > XS
Ако XL > XM, то XL + XS > XM + XS за всяко XS.

Ако гладната кокошка просо сънува,
тогава гладна пуйка, може би нещо по-едричко – царевица,
а гладен пъдпъдък, вероятно - ленено семе.

Да пробваме какво ще излезе от готвене по размери.
Това е нашата таблица (не само за умножение :) ),
ако виждате добре бобчето най-долу,
нямате нужда от очила или нов монитор.



*за справка и координация в обстановката:
бутче пъдпъдък – 8 грама,
бутче пиле – 98 грама,
бутче пуйка – 446 грама.


На отиване :fish4: :



На връщане :fish4: :



Мариноваме месата в соев сос.
Запържваме гъбите, чушките и морковите заедно с всяко бутче в зехтин.
Мятаме в керамични съдове с капак.
Яйцата слагаме цели, заедно с черупките.
Домата издълбаваме, запържваме го отвън съвсем леко в тигана, наръсваме отвътре със сол и босилек и напълваме с боб, капваме малко зехтин.
Поместваме манджите в съответните малки, големи и още по-големи керамични съдове.
Мятаме в печката първо най-голямото тенджерище,
след половин час - средната тенджера,
след половин час - най-малкото тенджерка.



Докато се готвят, сваряваме една обединена

Бобена чорба – ТРИО,

(при YS < YM < YL,
където Y = боб и моркови,
S, M, L – размери във възходящ ред)

и изпичаме една обединена

Триетажна торта,

(при ZS < ZM < ZL,
където Z = червени ябълки,
S, M, L – размери във възходящ ред)



После сервираме на хората, великаните и джуджетата:



РЕШЕНИЕ:

По степен на пикантност обаче при крайното решение излезе, че подредбата е следната:
XL < XM < XS,
което ще рече, че мънечката порция кърти класацията по концентрираност на вкуса и съответно послевкуса.
Понякога и само понякога готвенето няма нищо общо с чистата математиката!!! :lol: :wink:

Заведението ни не е от висока категория и предполага да си съберем катуна накрая и сами да си отсервираме :wink:



Поздрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...