петък, 26 юли 2013 г.

Note

Публикувано на: Пон Фев 20, 2012 17:45 

Скъпа Лемурия, с риск да засегна върховният ви перфекционизъм, ще си позволя лека корекция.
Рибчетата, които представяте, не са цаца а балтийски шпрот(търговците спекулират, защото в момента няма никакъв улов на цаца). В Естония нямат такава риба, като цаца. По-точно никъде извън Черно море няма цаца в нашия вид. На копърката гръбначето е крехко и трудно се отделя, докато при шпротите дори и при пържене леко прихрупва.
Процедурата която описвате при цаца(още повече замразена) ще стене много трудно, за да не кажа няма как.
Това не значи ни най-малко, че гозбата не изглежда страхотно и не се съмнявам, ще е невероятно вкусна!
Поздрави! :D
Целувам ви ръка!
 


За мен е удоволствие да получа такава полезна и важна (за)бележка и то от експерт като Вас :D
Имала съм късмет с въпросните шпроти, значи :roll: и особено по отношение на филирането.

Надявам се, че кризата при цацата е временна и тази жизнерадостна и палава сган ще продължава да дразни хищните рибоци,
да радва погледите ни под маската и шнорхела :shock: ,
а понякога и да краси белия фон на пластмасовата правоъгълна чинийка до ледената бира в капанчето край морето :)

Благодаря за високата оценка, но трябва да Ви споделя, че съм далеч от какъвто и да било перфекционизъм, а на всичкото отгоре дори насърчавам леката си недодяланост, неглижираност и неглазираност 8) . В тази връзка обаче трябва да призная с неудобство :oops:, че грешките ми напоследък са цял пасаж и е крайно време да се върна в първи клас :? и да науча черно на бяло,
че:









Поздрави! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...