петък, 26 юли 2013 г.

SOF

Публикувано на: Чет Фев 16, 2012 15:21


Ледоход има само по реките, по езерата – щедър лед, а по морето :roll: сигурно моржове.

Завчера хванах в кадър това зелено човече:В снимката няма нищо нагласено - получи се спонтанно, по време на кивок hand made и наистина зеленият трикотажен фон отзад е симпатичен плод на случайността.
Често всичко е пред очите на човек, стига да успее да го види, в моя случай естествено през зениците на печката ми:По следите на изгубения кивоК

Телеграма е съобщение, изпратено по електрически телеграф от телеграфист с помощта на Морзова азбука.Морзовата азбука е начин за предаване на букви от азбуката чрез манипулатор с помощта на дълги и къси сигнали, условно наречени "тире" и "точка"
За единица време се приема времетраенето на късия сигнал - точката; дължината на тирето е равна на 3 единици време. Паузата между знаците в буквата е една единица време, между буквите в думата — 3 единици време, между думите — 7 единици време.

На 24 май 1844 г. е изпратено първото съобщение между Вашингтон и Балтимор, по способа на Морз, с текст "Ето какво създаде Бог" :!:

В България БТК спира предлагането на услугата "Телеграма" на 1 февруари 2005 г. :?

Знакът за електронна поща @ по морзовата азбука е •--•-• :roll:

Риболовът почита традициите и ревностно пази подобни сантиментални стари техники като телеграфната...
Комуникация между риболовеца и различните видове риби е аналогична – застъпена е сериозно във фидер риболова, риболова на леко и зимния риболов, както и във всеки UL риболов.
Повечето опитни риболовци по дългите или къси сигнали по линията могат да предскажат каква е рибата.

От времето на дзен-а, когато съзерцавахме плувки, най-скъпи спомени за приятна телеграма от риби съм запазила от кълването на платиката: след няколко кратки трепвания плувката първо поляга на повърхността и после бавно и сигурно тръгва под остър ъгъл в някоя посока.

Морзови соленки

За тестото: брашно пълнозърнесто - 2 чаши, четири лъжици кисело мляко, щипка сол, щипка сода, две яйца, кашкавал – настърган 200 грама, зехтин кафена чашка. Месите, разстилате с точилка върху тавата и върху хартия за печене. Нарязвате на дълги ленти от край до край.Отгоре се упражнявате ред по ред като в учебна тетрадка и пишете неколкократно:* по морзовата азбука ••• --- ••-• ще рече SOF (save our fishes)


_________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...