петък, 26 юли 2013 г.

Гостува ми за втори път: река Дунав

Публикувано на: Чет Фев 16, 2012 13:25

 Преди години в мухарския подфорум някой беше връзвал попови лъжички от зърна кафе. Бяха изкушили добри кленове, доколкото помня. Търсих, но не открих снимки. Попадна ми вариант калинки от кафе :) :Фе-фе-фе мирише на кафе :lol: :(Рецепта в скоби: Турско кафе: В джeзве поставяте една лъжичка ситно смляно кафе, една лъжичка захар, щипка смляна леблебия, малко кардамон. Добавяте вода, колкото за едно кафе и поставяте на котлона. Внимавате много, кога ще заври кафето – особено фин момент. Трябва да хванете покачването на каймака, преди да изкипи. Така сваляте и връщате на котлона кафето с крайна цел то да заври три пъти. За по-ефектно сервирате в табличка със сгорещен във фурната пясък. Истинската технологията с приготвяне на кафе на пясък си изисква специален нагряващ съд, в който джeзвето се загрява, докато се върти в кръг, поне така си спомням, че са ми го приготвяли в Златоград.)

Ледоходът по Дунава и монтираната при Русе видеокамера предизвикаха у мен следната кафе-асоциация.


*ако не обичате кафе, си направете айрян и той става за тасеографски проучвания :)

Предложението е за едно:

Гледане на рЕка

Позовавайки се на тасеографията – науката за гледане на кафе, нека разчетем някой и друг знак по водата, в полза на предстоящия риболовен сезон.

Освен очакваната по дефолт пълноводна пролет, респективно - комари, респективно - бум в популацията на щуката, да видим по Реката какво друго може да предусетим за 2012 8)

На 13.02 имаше повечко мляко в кафето и мъглата не позволяваше добра картина, после ледоходът придоби по-ясен характер:На първия кадър има нещо като “сторване” на грозде :roll: , плюс друго нещо като дърво :roll: . На втория – ботуш :) , а до него гъска в полет, на третия - огромно яйце, а на четвъртия - кит :shock: . Порових в кафеджийския каталог, който ви представям в селектиран фишинг-подбор:


АЙСБЕРГ –непредвидена пречка. Това го игнорираме :wink:
БУТИЛКА – приятна изненада :)
БОТУШ или БОТУШИ – успехи, лесно извървяване на пътя
ВАРЕЛ - празненство с много хора.
ВЪЛК – ревност
ГРОЗДЕ – щастие
ГЪСКИ – неочаквани гости от далеко
ДЪРВО –радостно настроение
ДЪНЕР - съдбовни решения
ЖАБА – радостна вест, добра и дълбока любов
Звезди - дълъг живот
ЗМИЯ – ако се намира на стените на чашката, навита и ви гледа без агресия –мъдрост. Ако е на дъното означава, че имате враг.
КИТ – ако плува, тръгнали сте във вярна посока, ако се гмурка успехи
КОРЕН – мъдрост
КОФА – разочарования
КРИЛА - послания, в зависимост от птицата се определя и характера на посланията.
КУТИЙКА – очакват ви изненади, радости, победи 8)
ЛИСТА -Листа отгоре на чашката – ще постигнете целта си, ако се доверите на вашето сърце и разум. -Листа долу на чашката – скоро ще се запознаете с човек, който ще ви стане истински приятел.
ЛОДКА –пътешествие в най-скоро време:
МРЕЖА - капан при наивност, предоверили сте се на малко познат човек :?
МУХА – знак, винаги свързан с наличието на огромни богатства: -Муха в центъра на чашката – абсолютно случайно ще се сдобиете с материални облаги. -Муха долу в чашката – бедственото ви парично състояние се дължи на вашата разточителност. Муха до птица – ваш познат може да се възползва за ваша сметка.
ОБЛАЦИ – очаквайте някакви неприятности. Ако са тъмни, трудно ще се справите с проблемите. Ако са бели и малки, ще успеете да преодолеете трудностите с лекота.
ПАЛАТКА – някакво внезапно пътуване.
ПАРАШУТ – ще успеете, независимо от притесненията си, да предотвратите опасност.
ПАТЕНЦЕ – това Патенце в средата на чашката – човекът до вас е с добро и чувствително сърце. Патенце близо до граблива птица- някой ви желае зло.
ПЕРО – бъдете постоянни и да не се разсейвате :wink:
ПТИЦА – добри вести.
ЯЙЦЕ - щастие


Тълкувание: Тази година ще е успешна, реката ще е достъпна, а рибите - лесни, ще и ходим често на гости, което ще ни донесе радост и щастие :lol:

По темата с ледохода и една:

Нищо и никаква топяща се рецепта за риба треска с топено сирене

Мариноваме филетата в соев сос, лимон, зехтин и сол и ги поставяме в тавичка с все маринатата. Отгоре мятаме хаотично топеното сирене да си плува и да си се топи :wink: :\to be continued/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...