петък, 26 юли 2013 г.

Костур в ямурлук


(отчет по повод една проба преди десетина дни)

Публикувано на: Сря Фев 15, 2012 23:08

Lemuria написа:
Остава само да проверим дали костурът кожата си мени, но нрава - не
и дали вчерашните раирани костури, ще са вкусни и червени утре върху карирана препечена филийка от днескашен хляб. :roll: :lol:



Раираната черупка на рибата се отваря и...
...този път вече е измислена хитрина,
обезкостявате с нож рибрицата – горната час на костура,
и нарязвате на чисти филета.

Притеснения по тази рецепта имаше на три фронта:

1. Че не изкиснах филетата и ще са солени - нищо такова. Не съм ги изкисвала във вода. В самото начало ги поръсих добре със сол, но не прекалено, гоних златната среда, после отцедих добре, подсуших и директно - в червената смеска.
2. Че “в кожите” няма да се проветрява филето добре - напротив, това е нещо като бавно осоляване – още по-добро, защото не изсъхват
3. Че е много студено навън, затова прибрах филетата на междинен фронт – не бяха нито на прекия студ, нито вътре - вече 11 дни.



Рецептата е надеждна и си заслужава, пробвайте, а чименът е повече от задължителен.

А карирани филии се правят така:



:wink:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...