петък, 26 юли 2013 г.

Зелен турски десерт с бодили и кактуси

Публикувано на: Пон Юни 13, 2011 20:39



Рецептата е интерпретация на известен турски десерт - кюнефе.

Продукти:
Сух препечен кадаиф
Печени макарони
Сок от кактус
Зехтин от магарешки тръни
Моцарела
Захар





Завираме на котлона литър от сока, добавяме чаена чаша зехтин от магарешки тръни + 5-6 лъжици захар + ½ от кадаифа, който е предварително запечен, разбъркваме и сваляме от котлона.
Във формички редим – основа от две лъжици от сварения кадаиф + отстрани, предварително сварени, печени макарони, в средата топче моцарела, отгоре пак кадаиф.
Печем двайсетина минути в печката.
Консумира се топло.

---------------------------------

Миди в шоколад от миди

Тази техника в риболова:



е равна на тази техника в готвенето: :lol: :wink:



Изчистваме консервираните миди от водораслите, ако имат.
Карамелизираме ги на тиган леко в захар и мъничко лимон.



Нанизваме на шишчета и потапяме в разтопен на водна баня тъмен шоколад от бонбони миди :) :wink:

Посипваме с малко индийско орехче.



Живи и здрави!
:fish2:



 Публикувано на: Пон Юни 13, 2011 20:39

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...