петък, 26 юли 2013 г.

Гостува ми: татко

Публикувано на: Нед Ное 13, 2011 18:26


Много пъти съм споделяла, че дословното готвене по рецепти ми е отегчително,
но все пак има класически рецепти, както във висшата кулинария,
така и в дома на всеки един от нас,
които изискват да бъдат спазвани точно. :D

Те се готвят в пълен баланс между
старанието на чирака
и
страстта на майстора.
:fish1:
В такова състояние на суспендер :D се приготвя:

Греяната ракия на татко



Няма грейки, които да стоплят по-бързо от тази греяна ракия 8)

Необходими продукти:



В метално съдче разтапяте на котлона лъжица и половина захар с половин лъжичка вода.
Когато се карамелизира, добавяте около 50 гр вода, разтваряте карамела и получената захарна вода изсипвате в чайниче с капаче.
Когато течността заври, изсипвате 100 гр ракия, при запушен дори откъм чучура чайник.
Добавяте и лъжичка мед.
Слушате ракийката и когато зашуми, но преди да заври, я сваляте от котлона.
Пропоциите може да удвоявате и утроявате според вашата си глътка. :wink:

Важни моменти:

Съотношението вода:ракия е такова:



Съотношението захар:мед е такова:



Медът се слага, след като прибавим ракията в захарната вода, за него също е важно да не завира.



:!: ВАЖНО! Ракията се затопля, докато зашуми, но ПРЕДИ да заври.


*Райската стипцавица има всички признаци на кисело-сладка сполучлива разработка за мезене и прекрасна саламура тип "зелева чорба" за изтрезняване. Почти е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...