петък, 26 юли 2013 г.

WASH & GO

МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2011 17:37





Перфектното яйце според молекулярната гастрономия се приготвя при продължително готвене \поне час/ на 65-75 Целзиеви градуса, зависи по-рохко или стегнато ви допада То. ЦЪК Опасната за човека SALMO-нела :) не можела да изкара повече от няколко минути при 60 градуса. Като седнах и помислих с почесване зад ухото, вкъщи най-благоприятна среда за случая се оказа съдомиалната.
Речено - сторено:

EGG’70

Режим:



Час и малко. Без препарат.
Резултат:



EGG’850

Така или иначе щях да пускам и пералнята, тъй че предварително отказах програмата центрофугиране и когато дрехите бяха готови за изстискване, пъхнах в тях вакуумиращата кутийката за гмуркане до 3 метра с едно яйце в нея, опакована за всеки случай в плик и мека хавлиена кърпа. Настроих програматора за 850 оборота - стори ми се множко - но ако ще е гарга, да е рошава :lol: .




Резултата запекох натюрррр на тефлона, за да се избистри
гастрономично-астрономично-апокалиптично следната картина:



Вареното но 70 градуса яйце бе наистина уникално вкусно.



:P

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...