петък, 26 юли 2013 г.

Кеп от джоб

Публикувано на: Нед Фев 12, 2012 14:23

Как да си направим КЕП от ДЖОБ :?:
С ливански хлебчета, естествено.
С тях , освен двуетажна пица, може да сготвим какво ли още не.

Отваряме джоба, преравяме да не сме забравили нещо ценно вътре.
После нагъваме хлебчето на ветрило.
Изрязваме правоъгълници.



* трайте си, ако случайно кепът ви прилича на пазарска мрежичка от татово време :lol:

Кепчосана риба

(стоп кадър готвене)

*Кепчосването на голяма риба е особен момент в риболова, всеки знае. Това е мигът, когато скалата на адреналина е достигнала своя максимум. Готвенето уважава страстта, затова ще я сложим като ценна добавка в рецептата, използвайки точно този стоп кадър. :D

Рибата изчистваме и обезкостяваме в е-тази форма:



Това е лефер, но по-удачна за тази рецепта ми се струва някоя американска пъстърва. Пълним филето с каквото решим, навиваме на рубо, като оставяме опашката да стърчи и кепчосваме с хлебчето, в което сме пъхнали предварително и малко морски дарове, понеже си имаме работа с морска риба :wink: . За американката измислете нещо друго - гъби, зеленчуци.

Намазваме отгоре със зехтин.



Печем 35-40 мин на 200 градуса.







Обобщение:

По хранителната верига нещата могат да бъдат обобщени във възходящ ред така:
спанак+маслини+лучени кълнове :arrow: лефер :arrow:ливанско хлебче :)
От риболовна гледна точка така:
примамка :arrow: лефер :arrow: кеп :!: :lol:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...