петък, 26 юли 2013 г.

ФИЗИКА НА ТЪГАТА


(чийзкейк материализация)
 

Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 12:06Пусти морски плажове, облачно небе и скачащи над водата хищни риби - това е любимото ми време. :fish2:
Носталгии разни…

Експертите казват, че императорските пингвини оцеляват в суровия климат като се затоплят, оформяйки гъсто, сплотено стадо. Чрез тайм-лапс фотоси - заснемане на животинките през даден интервал от време (например 1 час) и след наслагването на фото кадрите, учените наблюдавали изумително природна техника - животните периодично правят движение, което много наподобява "мексиканската вълна" на футболните фенове по стадионите именно чрез него те така добре топлообменяли :wink: :)
Предлагам ви още един друг начин за затопляне чрез вълни и спомени: :wink:За небето:
Кьорасо, вода, захар, пакетче Gelfix extra на доктор Йоткер.
Подсладената вода поставяте на котлона - около 700 милилитра (7-8 лъжици захар), добавяте пет лъжици кьорасо, после желатина. Завирате за няколко минути. Оставяте настрани да се охлади. После изсипвате в чаши, като редувате облаци с маскарпонето.

За облаците:
Сирене маскарпоне с пудра захар.

За още по-купеста облачност най-отгоре:
Разбивате белтъци с пудра захар на сняг.
Завирате на котлона подсладено прясно мляко с вода 50:50. С лъжичка изсипвате вътре белтъчени топки. Обръщате ги от двете страни за 2-3 минутки. Изваждате облаците настрани. Изцеждате.
Заоблачавате купесто чашата отгоре.За плажа:
Натрошавате маслени бисквити на ситно.
Редите от най-външната страна.
Една-две натрошени бисквити смесвате с тъмна ситна кафява захар.
Редите в средата.
Там, където ще разположите вълните, наръсвате чиста кафява захар “мокър пясък” с формата на вълните.

За морето:

Разбивате три белтъка с четири лъжици пудра захар – но не на сняг, стига вече с тоя сняг, на всички ни писна. Получаване нещо като разпенена рядка течност за палачинки. Белтъчени палачинки с вкус на целувки. Изсипвате в намазан с масло загрят тефлонов тиган. Всяка белтъчена палачинка се пече малко по-дълго от обикновената палачинка, но пък печете само от едната страна. Хубаво е да изчакате първата да се охлади заедно с тиган, за да се отдели лесно. После изпичате втората. Нарязвате после и сглобявате вълни. Оставяте пяна отпред, а навътре разстилате от останалото от облаците желе с кьорасо.
Ако искате, може да зарибите картината с малко хищници от желирани бонбони.
Чийзкейкът се консумира на принципа на мексиканската вълна :lol: - започвате с лъжичката от небето, минаване през хоризонта, после - по вълните и накрая вкопавате лъжичката в пясъка и после пак - до хоризонта и обратно, като разходка по "скачени съдове"... :wink:Като дете на въпроса на някакъв чичко-провокатор:
- Е какво пък толкова му харесваш на морето?
съм отговорила категорично:
- Няма ъгли! :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...