петък, 26 юли 2013 г.

Кайзер чепаре

Публикувано на: Нед Фев 05, 2012 19:29



Тази събота, екипирани почти като за Антарктида, се озовахме на едно “ледниково плато”, където при изграждане на базовия ни лагер, изненадващо получих доставка от приятели - закъснял с месец и нещо коледен подарък :shock: .



Фланелата провокираше с картинка с милитъри послание 8), което се материализира впоследствие съвсем буквално :shock:





Имам си една късметлийска престилка за готвене, която понякога слагам при по-рискови рецепти, вече май се оборудвах и с късметлийска фланела за риболов 8)

*Статистиката при примамките в края на излета беше безусловно в полза на балансира.
Зимните блесни, с които упорстваше Христо, се разписаха само с един красавец от същия калибър, при мен резултатът беше – x 3 + червеноперка шамар , отново на балансир.
Третият член на компанията ни също на балансир имаше брутален удър, последван от скъсване.


След взетите “хранителни проби”, разбрахме и една от причините за успеха на примамката :idea: Най-големият костур беше закусвал малко раче с размер около 3 см - лично на мен поведението на балансира във водата при успокояване след припомпване напомня досущ малко раче :wink:

КАЙЗЕРОВАНО КОСТУРСКО ЧЕПАРЕ

(готвене с цел изфукване с улова :lol: )

Костурите бяха одрани, осолени “умерено нежно” и поставени на хладно за 20 часа.
Същите след това бяха изцедени, кайзеровани в ситносмляна смес от черен пипер, червен пипер, бахар, кимион, чимен, семена от копър.



опаковани обратно в предварително наръсените им със сол и подправки кожи (единият беше оставен без кожа за по-ранна проба) ,



след което окачени в нещо като твърда система “на чепаре” и заметнати на терасата:



* монтажа на окачане, както и доста основни хранително-вкусови елемети взаимствах от рецептата “сЪрце мое...” на koragroup-а.
Проби – след около десетина дни.


_______

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...