петък, 26 юли 2013 г.

ТОТАЛНО ЦАРЕВИЧНА ПИТКА и ОКРИЛЕНА МАНДЖА

Публикувано на: Вто Май 03, 2011 13:02

 Покрай вица за слона се сетих, че преди време в тубата бяха доста нашумели едни клипчета с пияни африкански животни - в повечето случаи слонове, преяли с ферментиралите плодове на дървото марула, наричано още „слонско дърво”.

В тази връзка ни интересува следното:

Ако наистина на пияните хора в делириум им се привиждат летящи розови слончета и бели мишки, дали на пияните слонове им се явяват летящи розови мишки и бледолики пияници :?: :roll: :)



Имаме късмет, че от плодовете на марулата се приготвя вторият по популярност, след Бейлиса, ликьор - Амарула.



Няма как да сготвим ЦЕЛИ летящи розови слончета, но частично може да приготвим пияни крилца с Амарула :D .

Амарулата е далеч по-подходяща от Редбула за нашата крилата крайна цел, поради факта, че съдържа в себе си както естествени увеселителни компоненти, така и сметана. А сметаната, знаете, е витална гостоприемна среда за пилешко месо, още повече за крилца в облаците :)

ОКРИЛЕНА МАНДЖА

кг. пилешки крилца

За мариноването: китайски гъст сос от стриди - за лев и петдесет, соев сос, лимон

За овалване след мариноването:
Царевично фино брашно

Потапяме оваляните крилца в Амарула и подреждаме в тавичка.
Ръсваме и малко бърбън.

След като се позапекат, може да намажем леко с царевичното олио



Ръснахме бърбън, за по-пиянска подсигуровка, а и по още една важна причина - това е, че въпросната напитка е на основа царевица, защотооооооооо

Ще приземим крилатата манджа върху царевична питка в стил кацнало НЛО в царевичака :lol: :

ТОТАЛНО ЦАРЕВИЧНА ПИТКА

Всички продукти са НАПЪЛНО царевични:


+ забравих да кордисам и корнфлейкса за снимка, затова го добавям по втория начин :wink:

За основа
Царевица на зърна – консервирана и замразена
Царевичен грис
Царевично фино брашно
Царевични пръчици
Царевични (corn)флейкс
Мазнината: Царевично олио
Млеко: от пакет замразена млечна царевица приготвих в сокоизстисквачката млеко - минах зрънцата два пъти през машината.
Набухвателя: Царевична напитка от китайския магазин- това в малкото шишенце е ферментирала царевична напитка, която евентуално да играе ролята на нещо като набухвател
Глазура:
Цели малки царевички..
Царевично брашно
Хрупкава готова пържена царевица.
Пуканки
Сол

Важното беше тотолноцаревичното нещо, което сготвя, да няма нищо общо с качамака, полентата, мамалигата и т.н., защото Христо хич не им е фен. Тоест, търсех консистенцията на питка, която да стане с хрупкава коричка.
Сложих два три пъти повече царевично брашно, отколкото царевичен грис, счуках и малко от хрупкавата царевица.
После млекото, изцедено от кг млечна царевица и половин чашка царевичен зехтин.
Добавих зрънца консервирана царевица и корнфлейкс.
Изсипах цялата „ферментирала царевична напитка” - на вкус е като разредено винце.
Месих полученото средномеко тесто.

Опаковах с фолио тестото в широка купа и оставих във фурната на 50 градуса да си почине за час и ако иска да втасва. :)
После разстлах парцел върху хартия.

За НЛО :x ефекта : :idea:

В средата поставих обърната керамична чинийка, за да не се надига тестото, докато се пече, то всъщност почти не се надигна :roll:
Отстрани наръсих от кашичка от всички сухи съставки, размесени със зехтин и поставих първо на 150, после на 180 градуса, режим въздух, около час, заедно с крилцата. След като се изпече, махнах чинийката.



Кацваме слонската порция пияни крилца сред царевичните ниви :)



и за да е пълна какафонията :lol: като капак на всичко, сервираме върху летящо килимче (сосът от комбинацията на амарулата, крилцата и стридите стана чуден)



:idea: :idea:



Публикувано на: Вто Май 03, 2011 13:02

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...