петък, 26 юли 2013 г.

Хореография на сушената риба

Публикувано на: Нед Апр 03, 2011 11:37

Лозови сарми от сом ( Предварително маринованите в чесън, лимон, девесил, риган и сол филета риба нарязваш на малки парченца. Овалваш всяко парче в царевично брашно и загръщаш в крехко лозово листо или лапад като сармичка. Преди да загърнеш, добавяш във всяка сармичка – 1-2 стафиди, четвърт орехова ядка, половинка маслинка, парченце кисела краставичка, късче сушен домат, копър. Нареждаш сармичките в тава. Отгоре намазваш повърхността добре със зехтин, заливаш с бяло вино и вода, загръщаш с алуминиево фолио и печеш на 200 градуса. Технологично време на завиване: девет-дена-осем-часа :) )

Та в събота имаше щедър рилийз на дребни уклейки и прецизно и придирчиво селектиране на по-едрите. Вечерта изчистихме рибетата, за по-бързо по Майн Рид ги обезглавихме и ги накиснахме в сол.
Утре, след като мине и етапа с класическото окиселяване, ще сушим. :)

Сега се ориентираме в хореографията на сушене по света:

:roll: Чудим се между стил “индиана джонс”::roll: Маем се кой е най-подходящият за размера на рибетата ни вариант: :lol::roll: Търсим смели алтернативни решения::roll: Колебаем се основно между класиката:и вариант “захарно петле” :roll:Последното коктейлно окачване ни печели с мултифункционалното си значение, тъй като се надяваме подобна осанка на бостанско плашило да плаши мухите. :wink: По прабългарски обичай ще акцентираме на опашките и ще изберем варианта да нанижем на флага рибетата обърнати надолу.
Доклад - към края на седмицата 8)

Публикувано на: Нед Апр 03, 2011 11:37

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...