петък, 26 юли 2013 г.

Кратка FISHINGPEDIA справка за Историята на кетъринга

Публикувано на: Сря Фев 01, 2012 13:54






(дипломна работа в рецепти и картинки :lol: )

Изображение Справка за Историята на бар-столчетата:




------------------------------

Изображение Справка за Историята на Аксесоарите за коктейли:

Виното с балончета (шампанското), както и всички газирани напитки са измислени от рибите. :fish4:
А самите парти-балони са бегла имитация на рибата балон.

Първообраз на палмичката за коктейли е спинербайтът:
Първообраз на чадърчето за коктейли е чадърчето за стръв.
Първообраз на бъркалката за коктейли е тиролската пръчица.



Интересен страничен факт: Никога не е късно човек да разбере, че коктейлът Блади мери е СУПА с водка. Не съм и предполагала, че адашката - Bloody Mary, включва и съставки като сос уорчестър, телешки бульон, зехтин. Знаех само за черния пипер и солта. Справочниците с коктейли настояваха и за добавки в чашата като моркови, целина, лимон.

-----------------------------

Изображение Справка за Историята на суфлето с течен център.

Кое е първо „хърватското яйце” или яйцето?
По-важното в случая е, че не рохкото яйце е първообразът на суфлето с течен център, а слайдерът с течен център.



Повърхностното напрежение на водата позволява съществуването на глаголи като плавам и плувам. Благодарение на тях ще проследим разликата между плувкарския слайдер и спининговия.

Ако слайдерът-плувка плАва по повърхността на водата като перископ, предвещаващ кога подводницата отдолу ще разлумка пулса ви до 200 удара в минута, слайдерът-рибка невинно плУва в повърхностния слой на водата и изненадата от трясъка на атакуващата риба се равнява като емоция на шокова АВАРИЯ в системата за кислород.

Слайдерът-рибка всъщност е вид повърхностна изкуствена примамка, която:
не е и попер – поперът се цамбурка по повърхността като порещ вълните надуваем банан с туристи,
не е и обикновен уокър – уокърът се стели равно по водата като ловък каяк и носовата му халкичка е отдолу, под нослето,
другото му, дори по-точно име е стик-байт – плуваща, прикрита във воала на повърхностния слой вкусна хапка за гладни и не чак толкова гладни хищници.

Слайдер с течен център & Суфле с течен център




Ей на тва му се вика още „лава-кейк” или рецепта, тънеща в собствен сос. Известна е най-вече в сладък шоколадов вариант, но ние естествено ще правим солен.

Рецепта: Две лъжици брашно се запичат на тиган. Щом ви замирише неустоимо на печено брашно, добавяте кубче масло и запържвате. Оставяте настрани да изстине. Разбърквате пет жълтъка. Щипка сол, добавяте зелени подправки. Брашното разбърквате с малко прясно мляко и сипвате при жълтъците. Накрая заливате с предварително разбъркани белтъци. В купичка, застлана с хартия за печене, наръсвате малко натрошен корнфлейкс – отгоре поставяте вътрешностите на едно обелено сирене камембер и едно обелено сирене бри с масленост над 50%, за да сте сигурни, че ще се разтече. Заливате с яйчената течност - печете на 200 градуса 15 мин. Изваждате, изчаквате няколко минутки, обръщате и разрязвате, докато е топло.

-----------------------------------

Изображение Справка за Историята на близалките

За мезе от „обелките” на бри-то и камебер-а ще сглобим като контрапункт солени близалки със сух център от сушени доматени жулиени, чесън и босилек: Слепваме ги между гризина:



Утежнението може да бъде и „италианска верижка” от балсамови перлички:



Ето техниката:


Влакно ще си направим по този образец:



Накрая получаваме това:



----------------------------

С остатъците две идеи "на леко" - стик-кетъринг, вдъхновени от:

Made in China:



Наредете гризините върху хартия за печене.
Залейте ги с топено сирене, разбъркано с едно яйце.
Запечете.
Отгоре може да украсите с наполеони-китайци от домати и красатвизци и да поднесете с малки купички с морски дарове и зеленчуци:





-----------------------------

Едни Бирени хапки “Лагерен огън”:



* боб, солети, топено сирене, яйце, салам, чушка




----------------------------------
В чест на Откриването на пъстървовия сезон, за десерт в кетъринга
САМО ДНЕС!
сме включили :D

Специално празнично меню:



Изображение справка за Историята на Пъстървовите сандвичи - тип цикада:
Биват два основни вида сладки и солени, тоест морски и сладководни



*за сладководните пъстървови сандвичи бяха използвани препечени филийки съставки като : бял мед, прозрачен пчелен мед, матов пчелен мед, карамел, течен шоколад, масло, сладка, плодове, сушен ананас, пчелен прашец, захарни перлички. За морските сьомгови сандвичи: масло, пушено сирене, доматено пюре, маслини, на мястото на липсващите точки от черен хайвер бяха използвани черни маслини и черен пипер



Пускайте пъстървите обратно във водата!

И за да не откачате като мен :lol: , ходете редовно за риба!

Lemuria

:fish1:

________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...